Header

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze veelgestelde vragen.

1. Reserveren

Hoe betaal ik mijn vakantie?

Nadat u uw vakantie bij De Kleine Wolf heeft geboekt, ontvangt u een reserveringsbevestiging. Deze bevat de totale prijs van de reservering en de exacte betalingsvoorwaarden. 

Betalingstermijnen 2024
Heeft u ruim voor december 2023 geboekt, dan is de eerste betalingstermijn 15% binnen drie weken na boeking, de tweede betalingstermijn is 35% voor 1 december 2023 en de overige 50% is vier weken voor aankomst. Indien u op dit moment bij ons een boeking wenst te maken voor 2024, gelden de volgende betalingstermijnen: binnen drie weken na reservering dient 50% te worden voldaan, en de overige 50% dient uiterlijk vier weken voor de geplande aankomstdatum te worden betaald.

Betalingstermijnen 2025
De eerste betalingstermijn is 15% binnen 14 dagen na boeking, de tweede betalingstermijn is 35% voor 1 december 2024 en de overige 50% is 4 weken voor aankomst. 

Vergeten te betalen?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met de receptie. Na overschrijding van deze betalingstermijnen ontvangt u een herinnering en eventueel een aanmaning.

Hoe kan ik zien welke kampeerplaatsen op de camping nog vrij zijn?

U kunt de beschikbaarheid bekijken via de online boekingsstraat. Klikt u hiervoor op de roze button rechtsbovenaan de site 'boek uw vakantie'. Vervolgens filtert u op verblijfssoort, verblijfsdatum en het aantal personen. Vervolgens volgt u de verdere stappen en klikt u op 'boeken'. Bij 'voorkeursboeking' geeft u JA aan en u krijgt op de plattegrond te zien welke objecten nog beschikbaar zijn. Lukt het niet om de beschikbaarheid online op te vragen? Neem dan gerust contact op met onze receptie.

Ik heb een verhuuraccommodatie op de camping geboekt, maar nog geen reserveringsbevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Na het online boeken ontvangt u een voorlopige bevestiging van uw reservering bij De Kleine Wolf. Wij hebben nog even de tijd nodig om uw boeking en uw gegevens te controleren. Uw reservering is pas definitief indien u van ons de bevestiging met betalingstermijnen heeft ontvangen. Heeft u gereserveerd, maar na 2 werkdagen nog geen reserveringsbevestiging ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via mail (info@kleinewolf.nl) of telefoon (0529-457203). Het kan ook zijn dat het e-mailadres niet goed is ingevuld of dat uw reserveringsbevestiging per ongeluk in de spam mailbox is beland.

Kan ik al boeken voor 2025?

Fantastisch nieuws: u kunt uw vakantie reserveren voor 2025. Nieuwsgierig naar de arrangementen voor 2025? Klik op de link.

Vanwege de verwachte drukte is het enkel mogelijk om online te boeken. Periodes langer dan 3 weken kunnen alleen telefonisch worden geboekt. De prijzen en beschikbaarheid worden vanaf 2 juli rond 09.00 uur getoond op de website. Het is niet mogelijk om een optie te plaatsen.

Kan ik een optie nemen op een kampeerplaats of accommodatie?

Ja, een optie plaatsen is mogelijk voor 2024 & 2025
U kunt voor maximaal 7 dagen een optie nemen op een kampeerplaats of een accommodatie. U kunt via het online boeken op onze website ook een optie maken. Geeft u dan in de opmerkingen aan dat het om een optie gaat. U ontvangt van ons binnen enkele werkdagen een optiebevestiging met de vervaldatum. U dient zelf voor de vervaldatum contact met ons op te nemen om te laten weten of uw optie definitief kan worden gemaakt of kan komen te vervallen. 

2. Kamperen

Accepteren jullie kortingskaarten?

Wij accepteren in 2024 geen kortingskaarten.

Er blijft tijdens ons verblijf op de camping iemand logeren, mag dat?

Logees zijn welkom, mits het totaal aantal personen van de reservering inclusief de logees niet boven het maximaal van 6 personen per kampeerplaats uitkomt. Het tarief voor logees bedraagt € 20,00 per persoon per nacht inclusief toegang tot de faciliteiten. Het is vereist om gasten die blijven overnachten aan te melden bij de receptie.

Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland, hoe bereid ik mij voor?

Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland. Bereidt u zich goed voor:

 • Leg eerst dun plastic op de grond (deze kunt u bij vertrek weggooien).
 • Leg daar overheen dik plastic of dekkleden (verkrijgbaar bij bouwmarkten) en daaroverheen uw matten of ander materiaal Zorg dat de randen van het zeil of plastic in de (voor)tent omhoog staan.
 • Maak er een soort kommetje/kuip van zodat het regenwater niet naar binnen kan stromen
 • Rol eventueel enkele lege flessen op in de randen van het plastic om een hoge rand te maken. Helaas kunnen wij overlast bij extreme hoosbuien niet altijd voorkomen. Dit is vaak overmacht, zoals in Nederland ook straten, huizen en kelders onder water lopen bij extreme hoosbuien.
Hebben jullie seizoensplekken beschikbaar?

Nee, wij hebben geen jaar- of seizoenplaatsen beschikbaar voor 2024. 

Het is mijn vertrekdag en ik moet om 11 uur van de camping af zijn. Kan ik ook later vertrekken dan 11 uur?

Indien uw kampeerplaats nog beschikbaar is, kunt u tegen betaling langer blijven staan (dit geldt niet voor een kampeerplaats met prive-sanitair). U kunt hiervoor een week voor aankomst informeren bij onze receptiemedewerksters.

Indien uw kampeerplaats niet meer beschikbaar is kunt u geen gebruik meer maken van de faciliteiten. Parkeren met uw kampeermiddel op de parkeerplaats voor de receptie is vanuit veiligheidsredenen niet toegestaan.

Hoe groot is mijn kampeerplaats?

Alle comfort kampeerplaatsen op de camping zijn gemiddeld 100 m² groot. Voor wie op zoek is naar extra ruimte, zijn er ook luxe comfortplaatsen met een gemiddelde oppervlakte van 120 m².

Hoe kan ik mijn televisie instellen?

Vanaf 2022 hebben wij een nieuwe televisie provider: Ziggo. Voor het instellen van de televisie gebruikt u zonder smartcard frequentie: 474.000 en Netwerk ID: 4444. Met smartcard gebruikt u frequentie: 474.000 en Netwerk ID: 5555.

Hoe moet ik mijn kampeerplaats inrichten?

Wij vragen u vriendelijk bij het inrichten van uw kampeerplaats rekening te houden met de volgende punten:  

 • Plaats uw kampeermiddel zo dicht mogelijk achter tegen de groenstrook.  
 • Gebruik geen gras verstikkend materiaal zoals plastic, worteldoek of gevlochten grijze matten onder uw luifel. Hiervoor zijn speciaal geperforeerde rubberen matten gemaakt.  
 • Elektriciteitssnoeren graag zo neerleggen naar het elektra-aansluitpunt dat er geen hinder ondervonden wordt bij het grasmaaien.  
 • Haspels helemaal afrollen, dit in verband met brandgevaar.  
 • Partytenten zijn alleen toegestaan indien u de partytent gebruikt in plaats van een luifel of voortent, deze maximaal 3 bij 3 meter groot is en uw buren hier geen hinder van ondervinden.
 • Partytenten zijn dus niet toegestaan naast uw kampeermiddel. 
Hoeveel ampère elektra hebben de kampeerplaatsen op de camping?

Alle comfortplaatsen beschikken over 8 ampère stroom. U kunt dit eventueel ophogen bij de receptie naar maximaal 10 ampère. Alle luxe comfortplaatsen beschikken over 16 ampère stroom.

Ik heb een kampeerplaats op de camping gereserveerd, maar nog geen reserveringsbevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Na het online boeken ontvangt u een bevestiging van uw aanvraag. Wij hebben nog even de tijd nodig om uw aanvraag en uw gegevens te controleren. Indien alles akkoord is, ontvangt u binnen 1 tot 5 werkdagen de definitieve reserveringsbevestiging.

Heeft u gereserveerd, maar na 5 werkdagen nog geen reserveringsbevestiging ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via mail (info@kleinewolf.nl) of telefoon (0529-457203). Het kan ook zijn dat het e-mailadres niet goed is ingevuld of dat uw reserveringsbevestiging per ongeluk in de spam mailbox is beland.

Ik heb koelelementen, is er een vriezer op de camping?

Het is mogelijk om koelelementen in te vriezen in de diepvries die in de wasserette achter de supermarkt staat. Het gebruik van de vriezer is op eigen risico. Etenswaren en dergelijke zijn niet toegestaan en zullen verwijderd worden uit de vriezer.

Ik heb twee auto’s mee. Mag ik met beide auto’s de camping op?

Nee, er is één auto per kampeerplaats toegestaan. De tweede auto moet worden geparkeerd op de algemene parkeerplaats voor bij de receptie. 

Ik kom kamperen en ik heb een comfortplaats geboekt, wat houdt dat in?

Een comfortplaats wil zeggen dat de kampeerplaats voorzien is van 8 ampère elektra (verhoging naar 10 ampère is mogelijk) en een eigen watertappunt, afvoer en kabelaansluiting (TV) heeft. 

Ik kom kamperen; tot hoe laat kan ik op de vertrekdag uitchecken?

Voor alle kampeerplaatsen geldt: uitchecken moet voor 11:00 uur.

Ik kom met een camper, kan ik gebruik maken van dezelfde faciliteiten als anderen?

Ja! Onze campergasten mogen gewoon gebruik maken van dezelfde faciliteiten als al onze andere gasten.

Ik zou tijdens mijn verblijf op de camping graag willen wassen, is dat mogelijk?

Dat is mogelijk! Er zijn twee wasserettes op de camping; een in het sanitairgebouw van de Fazant, en een aan de linkerzijde van de supermarkt. Voor €6,- is bij de receptie een wasmachinemunt verkrijgbaar. Zeep wordt automatisch toegevoegd door de wasmachine. De centrifuge en droogtrommel werken op munten van €0,50.

Kan ik een bijzettentje plaatsen bij mijn kampeerplaats?

Een eerste bijzettentje van maximaal 4m2 is gratis. Voor elk bijzettentje dat er bij komt, of een grotere bijzettent, betaalt u per nacht €3,-.

Kan ik met een camper jullie terrein op?

Ja, ook met een camper bent u van harte welkom op onze camping! Al onze comfort kampeerplaatsen zijn ontzettend ruim en bieden voldoende ruimte voor een camper.

Mag ik een worteldoek plaatsen onder mijn luifel?

Nee, worteldoeken of gevlochten matten zijn niet toegestaan onder de luifel.

Mag ik een worteldoek plaatsen onder mijn voortent?

Ja, een worteldoek mag gewoon onder de voortent geplaatst worden. Deze mag alleen niet onder de luifel geplaatst worden.

Waar is het chemisch toilet?

Als uw caravan niet is aangesloten op het riool, vang het afvalwater dan op in een emmer. Deze kunt u legen in het chemisch toilet bij ieder sanitairgebouw. Laat uw afvalwater niet weglopen in de bosjes.

Waar kan ik gasflessen kopen?

Gasflessen met een inhoud van 10,5 kg zijn te verkrijgen bij de gasopslag. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie tijdens openingstijden. Voor de actuele prijzen voor een gasfles kunt u informeren bij onze receptionistes. Gasflessen met een inhoud van 5 kg zijn te verkrijgen in de campingsupermarkt. Voor de Duitse gasten hebben wij Duitse gasflessen van 10,5 kg.

Wat voor materiaal mag ik onder mijn luifel leggen?

Grasverstikkend materiaal zoals plastic, worteldoek of gevlochten matten zijn niet toegestaan onder de luifel. Wel toegestaan onder de luifel is bijvoorbeeld een geperforeerde rubbermat. Deze is ook verkrijgbaar in de campingsupermarkt.

Wat zijn de huisregels in de sanitairgebouwen?
 • Onze sanitairschoonmakers doen hun uiterste best om alles schoon te houden en wij willen u vriendelijk vragen om zelf ook alles netjes achter te laten nadat u gebruik heeft gemaakt van de sanitaire voorzieningen.
 • We vragen u om make-up artikelen zoals wattenstaafjes en haren in de prullenbak weg te gooien, tandpasta weg te spoelen en goed door te spoelen na een toiletbezoek.
 • Verder mogen kinderen onder de 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene gebruikmaken van het sanitair, is het niet toegestaan om het sanitairgebouw te betreden op blote voeten en er mag niet gespeeld en gerend worden in de sanitairgebouwen. Op deze manier blijven de sanitairgebouwen voor iedereen schoon en toegankelijk.
 • Uw chemisch toilet en plasemmers kunt u in het chemisch toilet legen die zich aan de buitenkant van de sanitairgebouwen bevindt.
 • Barbecues kunt u bij sanitairgebouw de Koolmees en de Fazant op de daarvoor bestemde plaatsen aan de buitenkant van het gebouw schoonmaken.
Welk veld op de camping is geschikt voor kleine kinderen?

Op bijna elk veld op de camping zijn speeltoestellen aanwezig, waardoor de kleine kinderen goed in het zicht blijven en u vanuit uw luie stoel heerlijk kunt genieten. De velden Fazant, Specht en Arend zijn autovrije velden. Dit is voor gezinnen met kleine kinderen erg prettig, omdat er alleen op aankomst- en vertrekdagen auto’s toegestaan zijn op deze velden. Mede daarom raden wij deze velden aan voor kleine kinderen.

Welke grasmatten zijn toegestaan?

Geperforeerde grasmatten zijn toegestaan onder de luifel van uw tent of voortent. Grasverstikkende materialen zoals plastic, worteldoek of gevlochten grijze matten zijn niet toegestaan onder de luifel. De reden hiervoor is dat het gras onder deze materialen afsterft, wat leidt tot een te grote zwarte plek voor de volgende gast. Deze materialen mogen wel onder de voortent of tent. 

Zijn barbecues toegestaan op de camping?

Barbecueën is alleen toegestaan op de camping indien de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden. Gebruik een veilige barbecue, houd brandblusmiddelen bij de hand en gebruik geen spiritus maar aanmaakblokjes. Op de camping zijn vuurkorven niet toegestaan.

Zijn honden toegestaan op de camping?

Op de camping zijn maximaal 2 honden per kampeerplaats toegestaan, alleen ten westen van de entree, behalve Fazant 1 t/m 29 en 73 t/m 105. Honden dienen altijd en overal te zijn aangelijnd en in de verhuuraccommodaties zijn honden niet toegestaan. Mocht uw hond onderweg hoge nood hebben, ruimt u dit dan alstublieft op. Op het terrein zijn verschillende afvalbakken met hondenpoepzakjes beschikbaar. U kunt uw hond uitlaten in het bos achter de camping of in het hondentoilet achter het sportveld. Honden zijn niet toegestaan in de hondenvrije zones.

Als u uw hond wilt laten zwemmen, is het niet toegestaan om dit te doen in de speel- of visvijver op de camping. U kunt hiervoor naar de zogenaamde ‘leiding’ of ‘bokkesloot’. De leiding vindt u als volgt: loop achter de horeca het bos in en ga rechtdoor. Aan het eind van het bos gaat u linksaf en bij het volgende pad weer rechtsaf. Voor de bokkesloot loopt u ook achter de horeca het bos in, bij het einde van het hekwerk linksaf, langs de dierenweide. Deze weg helemaal aflopen tot aan de verharde weg. Deze oversteken, dan linksaf en de eerste weg rechtsaf. Hier ziet u een bruggetje en daarbij ook de bokkesloot.

Zijn partytenten toegestaan?

Partytenten zijn alleen toegestaan indien u de partytent gebruikt in plaats van een luifel of voortent, deze maximaal 3 bij 3 meter groot is en uw buren hier geen hinder van ondervinden. Partytenten zijn dus niet toegestaan naast uw kampeermiddel.

3. Accommodaties

Kan ik op mijn vertrekdag de hele dag nog gebruik maken van de faciliteiten?

Wanneer u een accommodatie bij ons heeft geboekt, kunt u op de dag van vertrek de hele dag gratis gebruikmaken van onze faciliteiten. We willen u vriendelijk verzoeken om na de vertrektijd uw auto op de algemene parkeerplaats (bij de receptie) te parkeren.

Zijn honden toegestaan in accommodaties?

Nee, honden zijn niet toegestaan in onze accommodaties. 

4. Animatie

Wanneer is er animatie aanwezig op de camping?

Het animatieteam is in 2024 het gehele seizoen aanwezig en elke dag bieden wij minimaal 3 activiteiten aan. Tijdens de schoolvakanties bieden wij activiteiten voor alle leeftijden. Buiten de schoolvakanties in mei, juni en september bieden wij animatie aan gericht op dreumes en peuters. 

5. Terreininformatie

Ik wil graag op vakantie met de hond. Is mijn hond toegestaan op de camping?

Honden zijn alleen toegestaan ten westen van de entree (met uitzondering van Fazant 1 t/m 29 en 73 t/m 105). Daarbij zijn er maximaal 2 honden per kampeerplaats toegestaan en dienen honden te zijn aangelijnd. In de verhuuraccommodaties zijn honden helaas niet toegestaan.

Kan ik mijn elektrische auto opladen op De Kleine Wolf?

We hebben op de parkeerplaats voor de receptie 4 oplaadpunten (22 kwh). Als u gebruik wilt maken van onze laadpalen, heeft u uw laadpas nodig. We verzoeken u vriendelijk om uw voertuig te verplaatsen wanneer de accu vol is geladen, zodat andere gasten ook hun auto op kunnen laden. Vaak wordt de laadtijd van uw auto aangegeven op uw dashboard. 

Verhuren jullie ook koelkasten?

Indien u een koelkast wilt huren tijdens uw verblijf kunt u contact opnemen met Leon via koelkastenverhuur@gmail.com Let op; beperkte beschikbaarheid!

Waar kan ik mijn afval naartoe brengen?

Gelieve uw afval netjes op te ruimen en te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. De groene afvalbakken zijn bestemd voor klein zwerfvuil. Bij de receptie vindt u een milieustraat met een container die uitsluitend bestemd is voor huisvuilnis in maximaal 60 liter zakken. Het is niet toegestaan om hout, stoelen, tafels, ijzer, puin, tuinafval etc. te deponeren bij de vuilniscontainer. In de milieustraat bij de receptie vindt u ook aparte papier- en glasbakken. Lege batterijen kunt u inleveren bij de receptie. Bij de milieustraat bij de receptie is een videobewakingssysteem aanwezig.

Wat is de maximale snelheid op de camping?

Op de camping is een maximale snelheid toegestaan van 5 km/u, in verband met de veiligheid van de kinderen.

Welke televisie provider hebben jullie?
Vanaf 2022 hebben wij een nieuwe televisie provider: Ziggo. Voor het instellen van de televisie gebruikt u zonder smartcard frequentie: 474.000 en Netwerk ID: 4444. Met smartcard gebruikt u frequentie: 474.000 en Netwerk ID: 5555.
Zijn er auto’s toegestaan op het camping terrein?

Op de camping is één auto per kampeerplaats toegestaan, deze kan bij de kampeerplaats geparkeerd worden. Dit geldt niet voor de Fazant, Specht en Arend; deze velden zijn autovrij. Dat betekent dat de auto geparkeerd moet worden aan de rand van het kampeerveld, op een kampeerplaats met een eigen nummer. Verder heeft iedere accommodatie een eigen parkeerplaats naast de accommodatie, behalve de Outdoor Living Lodges, Kasteel de Wolvenburcht, de Hooibergen, de Woody's en de Boerderij. Voor deze accommodaties zijn eigen parkeerplaatsen gecreëerd in de buurt van de accommodatie.

Zijn vuurkorven toegestaan op de camping?

Nee, vuurkorven zijn op de camping niet toegestaan.

6. Algemene informatie

Hebben jullie ook merchandise?

Wilt u een leuke herinnering overhouden aan uw verblijf op de Kleine Wolf? Op de receptie verkopen wij verschillende leuke cadeautjes zoals, voorleesboekjes, sleutelhangers, cd’s en nog veel meer!

Heeft de camping faciliteiten voor minder valide mensen?

In het horecacomplex van de camping en in het toiletgebouw van de Fazant en de Koolmees zijn aangepaste toiletten. In het toiletgebouw is eveneens een aangepaste douche. U kunt hiervoor bij de receptie een sleutel verkrijgen tegen een betaling van € 5,- borg.

Ik ben iets kwijt, waar liggen de gevonden voorwerpen?

Voor gevonden en verloren voorwerpen kunt u zich melden bij de receptie. Voor verloren voorwerpen in het zwembad kunt u terecht bij onze badmeesters. Wij bewaren gevonden voorwerpen tot maximaal twee weken.

Ik heb een huisarts nodig, wie kan ik bellen?

Indien u een huisarts nodig heeft in het weekend of dagelijks tussen 17:00 en 8:00 bel: 0900 - 333 6 333. Dit is tevens het nummer van de huisartsenpost in Hardenberg. Bij spoed kunt u uiteraard altijd 112 bellen! Denkt u eraan om uw zorgpas, legitimatie en contant geld mee te nemen. Indien u na 22:30 uur de camping moet verlaten voor een noodgeval dan opent de uitgaande slagboom automatisch. 

Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost Saxenburgh (Hardenberg)
De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) is 7 dagen per week, 24 uur per dag open. 

Huisartsen 
Heeft u een huisarts nodig? Hieronder vindt u de contactgegevens van twee huisartsenpraktijken:

Alphega Ommer Apotheek 
Op zoek naar een apotheek? Dan kunt u contact opnemen met Alphega Ommer Apotheek.

Tandartsenpraktijk Rijnvis (Ommen)
Voor tandheelkundige noodgevallen kunt u contact opnemen met Tandartsenpraktijk Rijnvis.

Ik heb een tandarts nodig, wie kan ik bellen?

Chr. de Graaf
Carrouselplein 4, Ommen
0529 - 45 30 50 

Rijnvis
Van Reeuwijkstraat 52, Ommen
0529 - 45 21 62

M. Zaheddi 
Baron Bentinckstraat 65, Ommen 
0529 - 45 19 80

Ik heb een teek, wat moet ik doen?

Het is belangrijk om na een wandeling in het bos uzelf, uw kinderen en uw huisdier goed te controleren op teken. Zeker wanneer u van de vaste paden afwijkt, is de kans op een tekenbeet relatief groot. Op de internetsite www. tekenradar.nl vindt u uitgebreide informatie over wat u kunt doen bij een tekenbeet.

Ik zou graag een kaartje willen versturen, waar is de brievenbus?

U kunt uw briefpost versturen of afhalen bij de receptie. Eventuele pakketjes die worden bezorgd op de receptie, zullen wij buiten in de bruine kist bij de receptie deponeren. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Als u iets laat bezorgen verzoeken wij u uw achternaam en kampeerplaats op uw (pakket)post te vermelden.

Is De Kleine Wolf aansprakelijk voor schade of letsel als gevolg van mijn verblijf op het terrein?

Nee, De Kleine Wolf is niet aansprakelijk voor schade of letsel als gevolg van uw verblijf op het terrein, schade ondervonden door het gebruik van de op dit terrein aanwezige faciliteiten of schade dan wel letsel veroorzaakt door mens, dier of natuurgeweld.

Is er een AED apparaat beschikbaar op de camping?

Er is een AED-apparaat (defibrillator) beschikbaar op de camping. Het is bevestigd aan de muur bij de ingang van het restaurant.

Is er openbaar vervoer?

Het dichtstbijzijnde station van de camping is Station Ommen en ligt ongeveer 7 kilometer van de camping. Indien u een taxi nodig heeft kunt u contact opnemen met Autax: 0529-452500 of Taxi Steen: 0529-451724.

Kan ik boodschappen halen op de camping?

Er is een campingsupermarkt aanwezig op de camping. Deze supermarkt biedt een ruime sortering aan producten, lekkere broodjes en gebak. De openingstijden van de supermarkt vindt u in onze app.

Kan ik tijdens mijn verblijf post laten bezorgen op de camping?

Pakketten van campinggasten worden gedeponeerd in de bruine kist naast de receptie. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het aannemen of bewaren van uw pakketten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Kunnen familie/vrienden een bezoekje aan ons brengen op de camping?

Bezoekers zijn van harte welkom op De Kleine Wolf, maar dienen zich wel aan te melden bij de receptie. Het bezoekerstarief is € 2,50 (exclusief toegang tot faciliteiten) per persoon. Klik hier en lees meer over dagrecreatie. 

Mijn nachtrust wordt verstoord, wat moet ik doen?

We begrijpen dat het heel gezellig is om in de avond nog gezellig bij elkaar buiten te zitten en dat de kinderen graag tot laat nog willen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. We zouden het alleen fijn vinden dat iedereen rekening houdt met andere gasten en kleine kinderen die lekker liggen te slapen. We willen jullie vriendelijk vragen om vanaf 23.00 uur rust in acht te nemen en op fluistertoon met elkaar te praten. Vanaf 00.00 uur tot 07.30 uur dient er absolute rust te zijn op de gehele camping.

Ervaart u toch overlast? We hopen dat het niet nodig is, maar als het wel zo is, kunt u ons bereiken via ons nummer: 0529-457203.

Wanneer is de camping geopend?

In 2024 zijn wij geopend vanaf 15 maart tot en met 2 november. 

Wat moet ik doen in geval van nood?
 • In geval van nood bel 112 en meld ernstige calamiteiten direct aan de receptie.
 • Indien de faciliteiten zijn gesloten bel dan 0529-457203 en toets een 2.
 • Geef aan onze medewerkers altijd door waar het ongeval of de brand plaatsvindt, of er hulpdiensten onderweg zijn en of er gewonden zijn.
 • Onze medewerkers kunnen de hulpdiensten de weg wijzen.
 • De slagbomen openen automatisch voor hulpdiensten.
 • Wij kunnen de hulpdiensten niet bellen als wij niet weten wat er is gebeurd.
Zijn drones toegestaan op De Kleine Wolf?

Het is niet toegestaan om met drones te vliegen boven onze camping. Naast dat wij dit zelf niet toestaan in verband met veiligheid en privacy van onze gasten, ligt de camping in een gebied waar het door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verboden is om recreatief te vliegen met drones.

Zijn er ook fiets- en wandelroutes die op de camping starten?

Bij de receptie zijn diverse fiets- en wandelroutes gratis te verkrijgen. 

Zijn er wasmachines, drogers en centrifuges op de camping aanwezig?

De camping beschikt over twee wasserettes. Er is een wasserette in het sanitairgebouw bij de Fazant en een sanitairgebouw aan de linkerzijde van de campingsupermarkt. U kunt bij de receptie wasmachinemunten kopen voor €6,- per stuk. Zeep wordt automatisch toegevoegd door de wasmachines. Zowel de centrifuge als de droogtrommel werken op munten van €0,50.

Zijn geluidsboxen toegestaan?

Het is niet toegestaan om met spelende radio's, telefoons, geluidboxen en dergelijke over het terrein te begeven of te gebruiken in onze faciliteiten.

Zijn hoverboards en oxboards toegestaan op de camping?

In verband met de veiligheid is het niet toegestaan om met hoverboards of oxboards uitgerust met een stoeltje (ook verkocht als hoverseat/hoverkart) op de camping te rijden. Hoverboards en oxboards zonder stoeltje zijn wel toegestaan op de camping, maar niet in de sanitairgebouwen, het zwembad of in de horecagelegenheden.

Zijn huisdieren toegestaan in de verhuuraccommodaties op de camping?

Nee, in geen enkele verhuuraccommodatie zijn honden toegestaan.

7. Faciliteiten

Heb ik een visvergunning nodig om te vissen?

Op het sportveld ligt ook een ruime visvijver. U heeft geen visvergunning nodig om gebruik te kunnen maken van de visvijver. In de vijver zwemmen onder andere blank- en ruisvoorn, blei, grote brasem, zeelt en karpers; waaronder enkele 20-ponders. Er zijn wel wat spelregels: 

 • Vissen voeren is niet toegestaan.
 • Vissen is toegestaan van zonsopkomt en tot een half uur na zonsondergang.
 • Hengels met elektronische beetmelding zijn niet toegestaan, tenzij ze op stil/tril staan.
 • Het vissen op roofvis, zoals snoek met levend aas of kunstaas, is verboden.
 • Om beschadiging van de vissen tegen te gaan, mag er geen leefnet gebruikt worden.
 • De vis direct terugzetten of bij wedstrijden in een emmer bewaren.
 • Van al onze gasten en zeker van vissers, wordt verwacht dat zij geen afval en dergelijke achterlaten bij de visvijver. 
 • Graag de visstek netjes en schoon achterlaten.
Hoe kan ik de tennisbaan reserveren?

De tennisbaan is geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur. Gebruik van de tennisbaan is gratis. U kunt zelf de tennisbaan reserveren op het reserveringsformulier dat bij de ingang van de tennisbaan hangt. Bij de receptie zijn rackets en ballen te huur voor € 5,- per racket.

Ik verblijf niet op de camping, mag ik dan wel gebruik maken van alle faciliteiten?

Voor meer informatie over onze dagrecreatie kunt u hier klikken.

Is de receptie van de camping dagelijks geopend?

De actuele openingstijden voor de receptie kunt u hier bekijken. 

Is er een midgetgolfbaan?

De midgetgolfbaan ligt naast de entree van de camping. Bij de receptie zijn tijdens openingstijden midgetgolfsticks te huur. Sticks kosten € 3,00 per stuk.

Is er een supermarkt op de camping?

De campingsupermarkt heeft niet alleen een uitgebreid assortiment versgebakken broodjes, maar ook levensmiddelen zoals fruit, groente, vlees en zuivel. Naast een ruim assortiment aan levensmiddelen bieden wij u ook een klein aanbod aan non-food artikelen zoals kranten, tijdschriften, gasflessen, visgerei, badkleding en natuurlijk essentiële kampeerartikelen. Bekijk van te voren wel even de openingstijden van de supermarkt. Deze vindt u in De Kleine Wolf app.

Kan ik een (elektrische) fiets huren?

De omgeving rondom de camping leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Bij de receptie zijn diverse fietsroutes verkrijgbaar. Wanneer u een fiets bij ons wilt huren, dan kunt u allereerst een fiets uitzoeken in de fietsenstalling. Hierbij hangt er onder het zadel van de fiets of op het frame van de fiets een nummer. Dit nummer kunt u bij de receptie doorgeven, zodat u ook deze fietssleutel mee kunt krijgen. Bij de receptie kunt u voor één of meerdere dagen een fiets huren:

Fiets met versnelling

 • Het huren van een fiets met versnelling kost per dag € 13,50,- en per week € 72,-. Er zijn ook kinderzitjes te huur, deze kosten per dag € 3,00 en per week € 21,-.

Kinderfiets

 • Het huren van een kinderfiets kost per dag € 10,- en per week € 60,-.

Elektrische fiets

 • Ook zijn er elektrische fietsen, het huren van een elektrische fiets kost per dag € 25,- en per week € 135,-.

Elektrische bakfiets

 • Verder verhuren wij ook een elektrische bakfiets, deze kost per dag € 35,-.

Mountainbike

 • Ook verhuren wij mountainbikes, deze kost per dag € 20,- en per week € 120,-.

BXM-fietsjes

 • Wij verhuren voor de PumpTrackbaan ook fietsjes, helmen en bescherming. Het huren van een PumpTrack fiets, inclusief helm kost € 15,- per dag en € 90,- per week. De bescherming dient u zelf te kopen, dit kost eenmalig € 20,-. Indien u of uw kind een fiets heeft en alleen een helm wilt huren, dan kost dit € 5,- per dag en € 35,- per week. 
Wat is de temperatuur van het binnen- en buitenbad?

Het peuterbad binnen is minimaal 32,5 graad en het diepe bad binnen is minimaal 29,5 graad. De buitenbaden zijn minimaal 25 graden en met mooi weer kan de temperatuur oplopen tot wel 29 graden.  

Wat zijn de huisregels van het zwembad?

Zwemmen is voor iedereen leuk, en dat willen we ook zo houden! Daarom is het belangrijk dat de huisregels worden nageleefd. Er wordt regelmatig gecontroleerd of de regels nageleefd worden.

Verplicht:

 • Douchen
 • Zwemkleding dragen
 • Begeleiding bij jonger dan 6 jaar
 • Baby's met zwemluier

Niet toegestaan

 • In de zwembaden zijn ballen, luchtbedden, grote opblaasbanden en bootjes niet toegestaan. Dit is wel toegestaan bij de zwemvijver.
 • Het is niet toegestaan om van de brug af te springen.

Zwemmen is op eigen risico

 • Het betreden van het zwembad is op eigen risico. Let u alstublieft goed op uw kinderen. Ondanks een geavanceerd camerasysteem en toezicht van onze medewerkers kan een kleine onoplettendheid fatale gevolgen hebben.
 • Onze zwembadmedewerkers zijn geen gediplomeerde badmeesters. Door de geringe diepte van het zwembad (1.40m) is dit van overheidswege niet verplicht.
 • De kwaliteit van het zwemwater en de chloorwaarden worden meerdere keren per dag gecontroleerd. Dit wordt meerdere keren per dag gemeten door onze automatische apparatuur, handmatig door onze zwembadmedewerkers en regelmatig door de Provincie. 
Wat zijn de lengtes van de binnen- en buitenbaden?

Het diepe binnenbad is 20 meter en het diepe buitenbad is 25 meter. 

Wat zijn de spelregels van de PumpTrack baan?

Fietsen is voor iedereen leuk, en dat willen we ook zo houden! Daarom is het belangrijk dat de reglementen worden nageleefd. Er wordt regelmatig gecontroleerd of de regels nageleefd worden.

Spelregels:

 • Het gebruik van de PumpTrack is op eigen risico, zowel voor beschadigingen als voor letsel achten wij ons niet aansprakelijk. Noodgeval? Bel 1-1-2. 
 • Het gebruik van de PumpTrack is alleen toegestaan met daarvoor geschikte fietsen, inline skates, rolschaatsen, steps en skateboard. 
 • De PumpTrack is geschikt voor volwassenen en kinderen. Kinderen onder 8 jaar alleen met ouderlijk toezicht.
 • Het dragen van beschermende kleding, zoals knie-, elleboog-, en polsbescherming wordt op de PumpTrack aanbevolen.
 • De PumpTrack is alleen toegankelijk vanaf 09.00 uur tot zonsondergang met een maximale eindtijd van 21.00 uur.
 • Het is verplicht de aangegeven rijrichting te volgen. Let op medegebruikers bij het in- en uitrijden van de PumpTrack.
 • Het is verboden om door de rode doorgetrokken streep te rijden en om onnodig stil te staan op de rijbaan.
 • Heb respect voor elkaar en geef elkaar voldoende ruimte. Publiek dient op veilige afstand te staan.
 • Let op, de baan kan glad zijn bij regen/of winterse omstandigheden.
Welke dieren leven er in de dierenweide?

In de dierenweide lopen herten, geiten, eenden, kippen, walibi’s, alpaca’s en meer. De dieren vinden het leuk om bezoek te krijgen, maar mogen niet gevoerd worden.

Wordt de kwaliteit van het zandstrand gecontroleerd?

Playa De Kleine Wolf is een heerlijk zandstrand waar u kunt zwemmen. De kwaliteit van het water in de zwemvijver wordt gecontroleerd door de Provincie en de uitslagen hiervan kunt u zelf bekijken via www.zwemwater.nl 

8. Annuleren

Annuleren verhuuraccommodaties

Een annuleringsverzekering hiervoor is alleen elders af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld via recreatieverzekeringen.nl

Ik heb een kampeerplaats op de camping geboekt, maar ik wil graag annuleren. Kan dat?

Wanneer er een annuleringsfonds bij de camping is afgesloten, kan middels een officiële verklaring, bijvoorbeeld een brief van de huisarts, de vakantie geannuleerd worden. Indien er geen annuleringsfonds bij de camping is afgesloten, worden de Recronvoorwaarden gehanteerd. De daarvan geldende percentages worden dan in rekening gebracht. Hoe korter voor aankomst de vakantie geannuleerd wordt, hoe hoger het percentage wordt.

Waarom is het verstandig om een annuleringsfonds af te sluiten?

Het is aan te raden om bij de camping of elders een annuleringsfonds af te sluiten. Het annuleringsfonds dat bij de camping af te sluiten is, bedraagt 5% van het totaalbedrag. Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart gasten tegen de kosten die ontstaan bij hierna genoemde gebeurtenissen, mits dit samen gaat met een officiële verklaring:

 • Overlijden, plotselinge opgetreden ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een der deelnemers;
 • Bij vroegtijdig afbreken van uw vakantie, wegens overlijden van familielid in de eerste graad, van de hoofdpersoon of een der deelnemers;
 • Noodgedwongen verhuizing van de hoofdpersoon door medische oorzaak, renovatie of verandering van werkkring;
 • Onvrijwillige werkloosheid van de hoofdpersoon.

Genoodzaakt om de vakantie op de camping af te breken? Dan is het moment wanneer de kampeerplaats leeg opgeleverd wordt, het moment van annuleren.

9. Gezichtsherkenning

Hoe kan ik gebruik maken van gezichtsherkenning?

De toegang tot onze faciliteiten, zoals het zwembad en het indoor speelparadijs, werken met gezichtsherkenning. Deze toegangscontrole werkt hetzelfde als het ontgrendelen van uw telefoon met uw gezicht. Op deze manier krijgt u een snelle en gemakkelijke toegang tot het zwembad en indoor speelparadijs. 

Zorg ervoor dat u voor aankomst de foto's van u en uw medereizigers heeft geüpload in De Kleine Wolf app. Zo kunt u bij aankomst gelijk gebruik maken van onze faciliteiten. 

Hoe kan ik de foto's uploaden?

 1. Open De Kleine Wolf app
 2. Ga naar ‘Menu’ rechts onderin
 3. Klik op ‘Mijn omgeving’
 4. Ga naar uw reservering
 5. Voeg uw medereizigers toe
 6. Ga naar gezichtsherkenning en upload een foto van u en uw medereizigers

7 dagen voor aankomst heeft u de mogelijkheid om uw medereizigers toe te voegen via de app en de foto's te uploaden. 

Waarom gebruikt De Kleine Wolf gezichtsherkenning?

Camping De Kleine Wolf biedt gezichtsherkenning aan als toegangscontrole voor het zwembad en het indoor speelparadijs. Het systeem biedt gasten een snelle en gemakkelijke wijze van toegang tot het zwembad en het indoor speelparadijs. Gasten hoeven geen pasjes, polsbandjes of andere fysieke middelen te gebruiken en te bewaren om toegang te krijgen.

Meer informatie?
Klik hier en bekijk de privacyverklaring.

10. Digitale sloten

Het digitale slot werkt niet, wat kan er aan de hand zijn?
 • U bent niet ingelogd in De Kleine Wolf App.
 • U heeft niet de laatste versie van De Kleine Wolf app. Controleer hier of u de laatste versie hebt gedownload van De Kleine Wolf app. Heeft u niet de laatste versie? Zorg dan dat u de app update naar de laatste versie en log opnieuw in.
 • Uw Bluetooth-functie en uw locatievoorziening staan uit. Controleer of De Kleine Wolf app toegang heeft tot de Bluetooth-functie en uw locatievoorziening.
 • U bent helaas te vroeg, het digitale slot werkt pas vanaf aankomsttijd.
 • Heeft u bovenstaand gecontroleerd en werkt het nog steeds niet? Verwijder de app en download de app helemaal opnieuw. Werkt het digitale slot nog steeds niet? Dan verwijzen we u graag naar de receptie.
Hoe ontgrendel en sluit ik het draaislot?

De sleutel is zichtbaar door in te loggen via De Kleine Wolf app. Zorg ervoor dat uw locatievoorzieningen en Bluetooth aan staan in De Kleine Wolf app. Aangekomen bij uw accommodatie? Open De Kleine Wolf app en klik op de knop ‘Digitale sleutel’. Zorg er dan voor dat u de telefoon tegen het slot houdt. Knippert het groene lampje? Dan heeft u de mogelijkheid om het draaislot open te draaien om vervolgens de deur te openen. Gaat u weg bij uw accommodatie? Vergeet dan niet hetzelfde te doen om het slot op slot te draaien.

Stappenplan

 1. Open De Kleine Wolf app
 2. Log in via de knop 'Mijn Reservering' (mits u dit nog niet heeft gedaan)
 3. Op de pagina 'Welkom' ziet u de knop 'Digitale sleutel'
 4. Vervolgens krijgt u een pop-up melding, waar u de mogelijkheid heeft om het draaislot te openen of te sluiten
 5. Houdt de telefoon tegen het digitale slot en klik op de knop in de app
 6. Als het groene lampje knippert heeft u de mogelijkheid om het draaislot te openen of te sluiten. Let erop dat u uw telefoon ook nodig heeft om uw accommodatie op slot te doen.
Kan ik de digitale sleutel op meerdere devices installeren?

Ja, dit is mogelijk. Log in met dezelfde inloggegevens.

Vanaf wanneer is de digitale sleutel zichtbaar in de app?

Vanaf het moment dat u een boeking heeft gemaakt en u bent ingelogd in De Kleine Wolf app, is de sleutel zichtbaar in de app. U kunt de sleutel gebruiken tussen aankomst- en vertrektijd:

Voor de Outdoor Living Lodges, OeHoelodges, Zwaluwlodges, Kasteel de Wolvenburcht geldt:

 • Aankomst na 15:00 uur
 • Vertrek voor 10:00 uur

Voor de Hooibergen, Klaverlodges, Woody’s, Basic Lodges, Chalets en de Boerderij geldt:

 • Aankomst na 16:00 uur
 • Vertrek voor 11:00 uur

Voor de Trekkershutten en Cotta’s geldt:

 • Aankomst na 14:00 uur
 • Vertrek voor 12:00 uur
Waar vind ik de digitale sleutel?

Vanaf het moment dat u een boeking heeft gemaakt en u bent ingelogd in De Kleine Wolf app, is de sleutel zichtbaar in de app. De Kleine Wolf app is hier te downloaden.  

 1. Open De Kleine Wolf app
 2. Log in via de knop 'Mijn Reservering' (mits u dit nog niet heeft gedaan)
 3. Op de pagina 'Welkom' ziet u de knop 'Digitale sleutel'
Welke accommodaties hebben een digitaal slot?

Alle accommodaties en het privé-sanitair beschikken over een digitaal slot. Alleen de bungalows op het naastgelegen park hebben geen digitaal slot. Als u bij ons een accommodatie of privé-sanitair heeft geboekt, kunt u via De Kleine Wolf App op uw telefoon het slot van uw verblijf openen en sluiten.  

11. Aankomst- en vertrektijden

Ik ben al uitgecheckt, mag ik dan nog wel gebruik maken van alle faciliteiten op de camping?

Dit is mogelijk, indien u een late check out heeft geboekt. Wanneer uw kampeerplaats of accommodatie niet meer beschikbaar is voor een late check out kunt u geen gebruik meer maken van de faciliteiten. Parkeren op de parkeerplaats voor de receptie met uw kampeermiddel is niet toegestaan.

Ik heb een verhuuraccommodatie gehuurd; vanaf hoe laat kan ik in- en uitchecken op de camping?

Voor de Outdoor Living Lodges, OeHoelodges, Zwaluwlodges, Kasteel de Wolvenburcht en de Bungalows geldt:

 • Aankomst na 15:00 uur
 • Vertrek voor 10:00 uur

Voor de Hooibergen, Klaverlodges, Woody’s, Basic Lodges, Chalets en De Boerderij geldt:

 • Aankomst na 16:00 uur
 • Vertrek voor 11:00 uur

Voor de Trekkershutten en Cotta’s geldt:

 • Aankomst na 14:00 uur
 • Vertrek voor 12:00 uur
Ik kom kamperen; vanaf hoe laat kan ik op de aankomstdag inchecken op de camping?

Voor alle gereserveerde kampeerplaatsen geldt: inchecken kan vanaf 13:30 uur. Houdt hierbij rekening met de openingstijden van de receptie. Indien u na de openingstijden van de receptie aankomt verzoeken wij u dit op de dag van aankomst telefonisch of per mail aan ons door te geven.

Routebeschrijving naar De Kleine Wolf

Wij maken gebruik van een kentekenherkenningssysteem bij onze slagbomen en op deze manier kunt u vanaf aankomsttijd gelijk doorrijden naar uw verblijf. Klik hier om de routebeschrijving te bekijken

12. Contactloze check-in

Hoe kan ik het makkelijkste naar mijn kampeerplek rijden?

Wij maken gebruik van een kentekenherkenningssysteem bij onze slagbomen en op deze manier kunt u vanaf aankomsttijd gelijk doorrijden naar uw verblijf. Hier vindt u alvast de routebeschrijving vanaf de slagboom naar uw kampeerplaats: www.kleinewolf.nl/routeplanner.

Hoe werkt de slagboom?

De slagboom werkt door middel van kentekenregistratie. De slagboom is zo ingesteld dat u een half uur na het uitrijden weer in kunt rijden. Per plaats kan er 1 auto tegelijk op de camping. In het wegdek liggen detectielussen die alle inkomende en uitgaande auto’s registreren. Werkt de slagboom niet? Rijd dan even 10 meter naar achter, doe uw autoverlichting uit en rij vervolgens nogmaals rustig tot de witte streep. Rij nooit met twee auto’s achter elkaar door de slagboom. De slagboom sluit na iedere auto. De slagboom is gesloten tussen 22.30 en 07.30 uur. In de tijd hiertussen kunt u niet in- of uitrijden en gemotoriseerd verkeer is dan op de camping niet toegestaan. 

13. De Kleine Wolf App

Het lukt mij niet om in te loggen in De Kleine Wolf app

Dat is vervelend, misschien komt het omdat u geprobeerd heeft in te loggen met een ander e-mailadres of een onjuist wachtwoord. Het is belangrijk dat u altijd een account aan maakt met het e-mailadres waar u ook de reservering mee heeft gemaakt. Als u probeert in te loggen met het juiste e-mailadres en u krijgt nog steeds een foutmelding, dan kunt u proberen een nieuw wachtwoord aan te vragen via De Kleine Wolf app. Als geen van beide werkt, neemt u dan contact met ons op.

14. WiFi

Is er WiFi op de camping?

In verband met de vernieuwing van ons Wifi netwerk is de Wifi tijdelijk kosteloos te gebruiken. Binnenkort zal dit project worden afgerond waarna een account nodig is om gebruik te maken van ons Wifi netwerk.

Wij kunnen niet garant staan voor de dekking van uw WiFi-verbinding in uw kampeermiddel. Kampeermiddelen kunnen isolatiemateriaal bevatten die het signaal kunnen blokkeren.

15. Omboekgarantie

Wat houdt de omboekgarantie in?

Bent u nog niet zeker van uw vakantiedata in 2024 of 2025? Geen zorgen. Elke reservering voor 2024 of 2025 beschikt over de omboekgarantie. Waarmee u tot 2 weken voor aankomst uw vakantie kunt omboeken naar een andere periode binnen hetzelfde kalenderjaar. Zo kunt u met een gerust hart uw vakantie voor 2024 of 2025 plannen.

 • U kunt de gratis omboekgarantie eenmalig toepassen.
 • Tot 14 dagen voor aankomst kunt u gebruik maken van de omboekgarantie.
 • Omboeken is alleen mogelijk naar een periode die in het huidige kalenderjaar beschikbaar is.
 • De boeking naar een andere periode verplaatsen kan duurder uitvallen. U dient het verschil bij te betalen. U betaalt geen wijzigingskosten.
 • Enkel de hoofdboeker kan de vakantie omboeken.
 • Het is niet mogelijk om uw boeking op te splitsen in meerdere boekingen.
 • Omboeken kan telefonisch of per mail, zodat de receptie de wijzigingen kan doorvoeren.

16. Verhuizing reserveringssysteem

Het reserveringssysteem gaat verhuizen, wat betekent dit voor mij?

Allereerst, uw verblijf bij De Kleine Wolf blijft onveranderd. Het enige wat verandert, is uw reserveringsnummer en uw account in De Kleine Wolf app.

 • Reserveringsnummer
  U ontvangt vóór 1 maart 2024 een nieuwe bevestigingsmail met het bijgewerkte reserveringsnummer. Als u na 1 maart 2024 nog geen nieuwe bevestigingsmail heeft ontvangen, neem dan contact met ons op. 

We willen benadrukken dat ondanks de verhuizing, uw verblijf bij De Kleine Wolf volledig gegarandeerd blijft. Bedankt voor uw begrip en medewerking.