Omgeving Ommen | Camping de Kleine Wolf

over ons

Omgeving Ommen

Camping de Kleine Wolf ligt bij het plaatsje Ommen. Het dorpje Ommen ligt in het mooie Overijsselse Vechtdal; dit is een uniek stukje Nederland, betoverend door zijn rust en verscheidenheid. Niet alleen de natuur en omgeving is schitterend, er is ook voldoende te beleven rondom Ommen!

Shoppen in Ommen en omgeving

Zowel in Ommen als in de omliggende dorpjes en steden is volop gelegenheid om lekker te shoppen en genieten op een terrasje. In Ommen, Dedemsvaart, Hardenberg en Dalfsen is er een gevarieerd winkelaanbod. Ook liggen steden als Zwolle, Emmen en Almelo binnen handbereik voor een dagje shoppen. Het Duitse Nordhorn ligt ook op slechts een half uurtje rijden vanaf de camping!

Sportief rondom Ommen

In de omgeving van de camping kunnen gasten perfect wandelen en fietsen, bijvoorbeeld richting Ommen of Hardenberg. Vanaf de camping zijn er tevens prachtig uitgezette fietsroutes beschikbaar middels het knooppunten netwerk. Ook is er een MTB-route in het bos achter de camping, die binnen 5 minuten een aansluiting heeft op een langere route door de bossen van Ommen en Hardenberg. Op ca. 3 km van de camping, tevens in Ommen, ligt ook een professionele golfbaan.

Feest in Ommen: de Ommer Bissingh

Op alle woensdagen in juli en augustus wordt in Ommen de Ommer Bissingh gehouden met leuke activiteiten voor jong en oud. De Bissingh begint elk jaar met de Bissingh Jaarmarkt op de tweede dinsdag van juli. Vervolgens worden er op de vijf achtereenvolgende woensdagen in juli en augustus in en om het centrum van Ommen een verscheidenheid aan activiteiten volgens een bepaald thema georganiseerd.

Cultureel in het Vechtdal

Op cultureel gebied kunnen gasten ook hun hart ophalen in het Vechtdal. In Ommen is bijvoorbeeld de Oudheidkamer of het Tinnenfigurenmuseum. Tuinliefhebbers zijn aan het juiste adres bij ‘De tuinen van Mien Ruys’ in Dedemsvaart, ‘Waterflora Ada Hofman’ in Gramsbergen of ‘de Scharreltuinen’ in Ane. Ook het Veenmuseum in Barger Compascuum of Wildlands in Emmen zijn zeker een bezoekje waard!